Hoe kan ik mij aanmelden?

Het aanmelden voor verblijf in het hospice is een emotionele stap in het leven van gasten en hun naasten.

Daarom willen we u zorgvuldig begeleiden tijdens het proces van aanmelden. Leest u de informatie rustig door en neem contact op als u nog vragen heeft.

link-target="_self" Oriënterende fase

U zit nog in de oriënterende fase

Voor informatie over een opname (op korte of op langere termijn) in het hospice kunt u ons bellen op 035-7200710. We kunnen dan een afspraak maken zodat we u in alle rust informatie kunnen geven die u nodig hebt. Dit kan in het hospice plaatsvinden of, als dat beter uitkomt, bij u thuis.
Het kan veel rust en zekerheid geven als u weet dat er een hospice in de buurt is waar u naartoe zou kunnen als het thuis niet meer gaat, schroom dus niet om contact op te nemen.

link-target="_self" Terminale fase

U wilt direct aanmelden voor zorg

De officiële aanmelding gaat via de huisarts of via het ziekenhuis. De reden daarvoor is dat wij op basis van medische- en psychosociale informatie een besluit nemen. Hiervoor hebben we de informatie van een (huis) arts of een verpleegkundig specialist nodig. Een officiële aanmelding kan telefonisch via telefoonnummer 035-7200710 worden gedaan, of per mail naar infohospicehuizennl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

link-target="_self" Wachtlijst

Wat doen we als er geen plaats is?

Het kan zijn dat er op het moment van aanmelden geen plaats vrij is. Op dat moment noteren wij u, als u dat wilt, op onze wachtlijst. Deze lijst wordt bijgehouden door de coördinatoren en zij nemen wanneer er een plek vrij is, op basis van urgentie een besluit wie als eerste kan worden opgenomen.