De vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar in Hospice Huizen! Samen met de verpleegkundige zorgen zij ervoor dat onze gasten optimale zorg krijgen in de laatste levensfase. Alle vrijwilligers volgen onze basiscursus van 5 dagdelen en zij ondersteunen de uitgangspunten van het Hospice Huizen. Daarmee zorgen we voor goede kwaliteit en een eenduidige werkwijze.

Werving en selectie van nieuwe vrijwilligers is een doorlopende taak voor de coördinatoren. Zij worden hierin bijgestaan door de HRM medewerker van het hospice. Het organiseren van scholing (basistraining en verdiepende trainingen) voor vrijwilligers hoort ook bij het takenpakket van de coördinatoren.

Binnen ons hospice zijn er verschillende functies voor een vrijwilliger. Hieronder ziet u de beschrijvingen van de verschillende vrijwilliger functies.

Voor meer informatie of aanmelden, klik dan  hier  door naar de aanmeldpagina.

Zorgvrijwilliger

Als zorgvrijwilliger werk je samen met en onder eindverantwoordelijkheid van de dienstdoende verpleegkundige. De zorg varieert van een helpende hand bij het in- en uit bed gaan, hulp bij douchen of eten en drinken tot volledige verzorging op bed. De zorgvrijwilliger is er ook voor een luisterend oor, een gesprek, een ontspannende massage, samen in de tuin zijn of simpelweg naast iemand zitten. ‘Er zijn’ voor de ander is het meest belangrijk. Zorgvrijwilligers werken meestal met z’n tweeën. We verwachten van zorgvrijwilligers geen verpleegkundige of zorgachtergrond, zij verrichten immers geen verpleegkundige handelingen. De diensten duren vier uur aaneensluitend, in de ochtend, middag of avond.

Gastheer of gastvrouw

Als gastheer/-vrouw ontvang je gasten, naasten en bezoekers van het hospice gastvrij. Je zorgt voor een huiselijke sfeer en het schoon- en opgeruimd houden van de gemeenschappelijke ruimtes. Het aannemen van de telefoon behoort ook tot je taken en daarnaast maak je in de morgen een grote pan verse soep en help je mee bij het bereiden van de maaltijden. Je draait diensten van 4 uur aansluitend in de ochtend of middag/avond.

Tuin team

Het hospice heeft een mooie tuin, helemaal rondom het pand. De tuin is een visitekaartje van het hospice, waar gasten en hun naasten kunnen genieten van de seizoenen. Als tuinvrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het wekelijks onderhoud: verwijderen van onkruid, snoeien, blad verwijderen en het verzorgen van de bloemen en planten.

Ik vind het zo fijn dat ik een steentje mag bijdragen aan die bijzondere en warme sfeer in het huis...