Stichting Hospice Huizen werd in 2015 opgericht en organiseert alles met betrekking tot de realisering en exploitatie van het Hospice Huizen.
Bestuur van Stichting Hospice Huizen
Voorzitter Ed Kloos |
Secretaris Deliana Heutink-van Ghesel Grothe |
Penningmeester Dick van Amstel |
Het bestuur van Stichting Hospice Huizen heeft de dagelijkse leiding van het hospice en de verantwoordelijkheid voor de lopende zaken van de organisatie gedelegeerd aan een directeur.
Daarnaast is er een coördinator die zorg draagt voor de dagelijkse gang van zaken. Samen sturen zij de (ongeveer 100) vrijwilligers aan. Zij zijn in dienst van de Stichting Hospice Huizen. De stichting is werkgever en ze zijn elk voor 24 uur per week aangesteld.
Directeur Anja Voerman - Honing |
Coördinator Liesbeth Boor - de Jongh |
Raad van Toezicht
Voorzitter Sjoerd vegter |
Algemeen lid Jan Sebel |
Algemeen lid Susan Meuleman |
Alle bestuurders en toezichthouders doen dit op vrijwillige basis en zijn onbezoldigd.
De stichting heeft een ANBI-status. Dat betekent dat giften (geheel of gedeeltelijk) aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelastingen of vennootschapsbelasting.
De informatieve documenten die openbaar zijn in het kader van de ANBI status van Stichting Hospice Huizen kunt u hieronder lezen.
Samenwerkingsovereenkomst
Stichting Hospice Huizen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Stichting Amaris Zorggroep
Het doel van deze samenwerking is het leveren van kwalitatief goede palliatieve terminale zorg, die wordt uitgevoerd door professionele verpleegkundigen en daarin ondersteund door vrijwilligers. Een speciaal daarvoor opgeleid wijkteam van Amaris is verbonden aan Hospice Huizen, waardoor coninuïteit van zorg wordt gewaarborgd.
Vertrouwenscontactpersoon
Hospice Huizen heeft een Vertrouwenscontactpersoon
Vrijwilligers worden in de gelegenheid gesteld een beroep te doen op de vertrouwenscontactpersoon in voorkomende gevallen van ongewenste situaties, integriteitskwesties en overige aangelegenheden, waarbij betrokkene ervaart niet rechtvaardig of niet correct behandeld te zijn.
De vertrouwenscontactpersoon ondersteunt niet het belang van de organisatie of van degene tegen wie de klacht gericht is, maar is er primair ter behartiging van de belangen van de vrijwilliger.
De vertrouwenscontactpersoon is er in de eerste plaats om de vrijwilliger emotioneel op te vangen, te begeleiden en te ondersteunen. De vertrouwenscontactpersoon heeft daarbij een informerende rol en doet niets zonder dat de vrijwilliger dat wil.
De vertrouwenscontactpersoon verricht zijn werk onafhankelijk van Hospice Huizen of van de bij Hospice Huizen betrokken personen.
De vertrouwenscontactpersoon voor Hospice Huizen is Jan Otter en hij is te bereiken via:
Netwerk Palliatieve Zorg
Hospice Huizen is lid van het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek.
Het netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek is één van de 65 Netwerken Palliatieve zorg in Nederland. Het is een samenwerkingsverband van zorg- en vrijwilligers organisaties die betrokken zijn bij de zorg rondom het levenseinde. Samen streven zij naar een zo goed mogelijke kwaliteit van palliatieve zorg voor inwoners in Gooi en Vechtstreek.
VPTZ
Hospice Huizen is lid van VPTZ Nederland, de landelijke vereniging van organisaties voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in hospices. Samen met de mantelzorgers bieden, landelijk gezien, ruim 10.000 goed opgeleide vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning in deze bijzondere en onzekere periode. De vereniging VPTZ Nederland ondersteunt 200 lidorganisaties.
Bezoek