Werken in Hospice Huizen

Werken in Hospice Huizen

Vrijwilligers zijn onmisbaar in Hospice Huizen! Samen met de verpleegkundige zorgen zij ervoor dat onze gasten optimale zorg krijgen in de laatste levensfase. Verschillende kwaliteiten zijn er nodig, zoals vrijwilligers in de zorg, gastvrouwen en facilitaire medewerkers. Alle vrijwilligers onderschrijven de uitgangspunten van het Hospice Huizen.

Zorgvrijwilligers

Als zorgvrijwilliger werk je samen met en onder eindverantwoordelijkheid van de dienstdoende verpleegkundige. De zorg varieert van een helpende hand bij het in- en uit bed gaan, douchen of eten en drinken tot volledige verzorging op bed. De zorgvrijwilliger is er ook voor een luisterend oor, een gesprek, een ontspannende massage, samen in de tuin zijn of simpelweg naast iemand zitten. ‘Er zijn’ voor de ander is het allerbelangrijkst. Zorgvrijwilligers werken meestal met z’n tweeën. We verwachten van zorgvrijwilligers geen verpleegkundige of zorgachtergrond, zij verrichten immers geen verpleegkundige handelingen.

Voordat u als zorgvrijwilliger aan de slag kunt, volgt u eerst een  basiscursus van 5 dagdelen. Daarmee zorgen we voor goede kwaliteit een eenduidige werkwijze.

Overige vrijwilligers

Om het Hospice Huizen draaiende te houden, moet veel werk worden verricht. Ook hiervoor doen we zoveel mogelijk een beroep op vrijwilligers. Bij deze werkzaamheden kunt u denken aan:

  • Gastvrouwen en -heren: Voor een gastvrije ontvangst in het hospice en bijvoorbeeld aan de telefoon.
  • Het huishouden: De ‘grotere’ huishoudelijke klussen waar zorgvrijwilliger niet aan toe komen, zoals het ramen lappen of een grote beurt voor de keuken.
  • Groenonderhoud: Het onderhoud van het terrein rondom het Hospice Huizen (gras maaien, schoffelen, harken en snoeien). Maar ook van alles wat binnen groeit en bloeit (bloemen, planten).
  • Onderhoudsklussen: Van het ophangen van een schilderij tot het vervangen van een lamp, alles wat klein onderhoud betreft.
  • Organisatie/promotie: Helpen bij het organiseren van activiteiten die zijn gericht op het werven van donateurs.

Het werken als vrijwilliger in het Hospice Huizen is niet vrijblijvend. We verwachten van zorgvrijwilligers dat zij op regelmatige basis (minimaal 1 dienst van 4 uur per week) beschikbaar zijn. Op die manier kan de continuïteit van de zorg gewaarborgd zijn. Ook bieden wij regelmatig een bijscholing aan.

 

0 Shares
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial